Υποχρεωτικό το Ενεργειακό Πιστοποιητικό στη διαφήμιση ακινήτου

Υποχρεωτικό το Ενεργειακό Πιστοποιητικό στη διαφήμιση ακινήτου

energeiako pistopoihtiko diafhmish

Το Ενεργειακό Πιστοποιητικό (ΠΕΑ) είναι υποχρεωτικό, από 1/1/2021, για τη διαφήμιση ακινήτου προς πώληση ή ενοικίαση

Εγκύκλιος του ΥΠΕΝ δίνει διευκρινίσεις για τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, τα νέα και υφιστάμενα κτίρια. Βάζει νέους κανόνες και πρόστιμα για τις μισθώσεις και πωλήσεις ακινήτων.

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ αναφέρει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2021 κάθε κτίριο ή κτιριακή μονάδα που διατίθεται προς πώληση ή μίσθωση, απαιτείται να έχει, ήδη, Ενεργειακό Πιστοποιητικό ώστε να δηλώνεται ο δείκτης ενεργειακής απόδοσης (στη διαφήμιση), όπως αυτός προκύπτει από το ΠΕΑ, σε όλες τις εμπορικές διαφημίσεις και καταχωρήσεις. Σε κάθε αγγελία στον τύπο ή σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως και σε κάθε ανάρτηση από μεσιτικά γραφεία δηλώνεται με ευκρίνεια η ενεργειακή κατηγορία του κτιρίου ώστε η ενεργειακή κατάταξη της ιδιοκτησίας να αποτελεί βασικό συγκριτικό στοιχείο για την διαμόρφωση της επιλογής του ενδιαφερόμενου αγοραστή / ενοικιαστή.
Κάθε κτίριο ή κτιριακή μονάδα για να μπει στη διαδικασία της διάθεσης πρέπει να έχει εκ των προτέρων έγκυρο ΠΕΑ.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του ΥΠΕΝ

Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από την TOPOS-SOLUTIONS

Η ομάδα TOPOS έχει τη δυνατότητα, εντός 24 ωρών, να εκδώσει το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
Ενεργειακός επιθεωρητής, μέλος της ομάδας μας, επισκέπτεται το ακίνητό σας και καταγράφει τα ενεργειακά χαρακτηριστικά του. Παραλαμβάνει τα απαραίτητα δικαιολογητικά από εσάς και σε 24 ώρες εκδίδεται το ενεργειακό πιστοποιητικό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε τις ειδικές προσφορές για τους πελάτες μας.