Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και διαμερισμάτων

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και διαμερισμάτων

Ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή αναβάθμιση  περιλαμβάνει να τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Αποτύπωση κτιρίου που πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά.
 2. Ενεργειακή μελέτη του κτιρίου.
 3. Παρουσίαση των απαιτούμενων ενεργειακών επεμβάσεων σύμφωνα με την ενεργειακή μελέτη.
 4. Κοστολόγηση των ενεργειακών επεμβάσεων
 5. Υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης από έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία κάτω από την διαρκή επίβλεψή μας.
 6. Έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για το κτίριο.

Αναλαμβάνεται και η σύνταξη φακέλου για τα επιδοτούμενα προγράμματα όπως το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”.

Κάποιες, ενδεικτικές, ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια είναι:

 • Εξωτερική θερμομόνωση τοίχων. Τα κτίρια στην Ελλάδα, ακόμα κι αυτά που είναι κατασκευασμένα μετά το 1985 είναι πλημμελώς θερμομονωμένα. Η τοποθέτηση εξωτερικής μόνωσης στο κέλυφος αυτών των κτιρίων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης σε θέρμανση και ψύξη μέχρι και 55%.
 • Μόνωση ταράτσας. Οι οριζόντιες επιφάνειες καταπονούνται θερμικά από τον ήλιο, το χιόνι, τη βροχή και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου. Υπάρχουν διάφορες σύγχρονες λύσεις για την θωράκισή του.
 • Εξωτερικά κουφώματα. Η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων (ξύλινα ή αλουμινίου) με σύγχρονης τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και διπλά ενεργειακά τζάμια αναβαθμίζουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και τον βαθμό άνεσης για τον χρήστη.
 • Αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης. Υπάρχουν πολλές σύγχρονες λύσης με παρεμβάσεις ή αλλαγές στα συστήματα θέρμανση και ψύξης όπως: Μονώσεις σωληνώσεων, Αντικατάσταση λέβητα και καυστήρα με νέο υψηλής απόδοσης και λειτουργία υπό αντιστάθμιση θερμοκρασίας, Αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων με συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (FC), Τοποθέτηση Ηλιοθερμικού συστήματος σε εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης και αντιστάθμιση λειτουργίας, Εγκατάσταση συστημάτων χαμηλών θερμοκρασιών (εντός τοίχου, εντός δαπέδου, εντός οροφής), Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας τον αέρα, Εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού με πηγή θερμότητας το νερό ή και τη γη (γεωθερμικά).
 • Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Αυτές μπορεί να είναι οι σκίαστρα, πέργκολες κ.ά.

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου βελτιώνει πολύ σημαντικά τις συνθήκες άνεσης του κτιρίου, μειώνει το κόστος λειτουργίας του και ανεβάζει την εμπορική του αξία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε για τις ανάγκες σας και να προγραμματίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας.