Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώσουν στους δήμους τα αδήλωτα τετραγωνικά (σωστά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους), προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις.

H προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών λήγει στις 30 Ιουνίου του 2020, (αντί στις 31 Μαρτίου που ήταν αρχικά). Μέχρι τότε μπορούν να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά χωρίς επιβαρύνσεις.

Πώς θα υποβάλετε τη δήλωση

Η δήλωση της πραγματικής επιφάνειας των ακινήτων ολοκληρώνεται σε 4 βήματα Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το Περιουσιολόγιο Ε9 της ΑΑΔΕ και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Για τη διόρθωση της επιφάνειας των ακινήτων τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

-Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/ πατώντας πάνω στο “Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων” .

-Στη σελίδα των δηλώσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν “Δημιουργία Νέας Δήλωσης”. Εκεί θα δηλωθούν όλα τα ακίνητα. Σημειώνεται ότι όλες οι δηλώσεις γίνονται με τον αριθμό παροχής για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή ανά ακίνητο σε περίπτωση που δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Εάν το ακίνητο είναι είναι παροχή, τα στοιχεία θα εμφανίζονται αυτόματα στη δήλωση και όσα ακίνητα έχει ο ενδιαφερόμενος στον δήμο με τον ίδιο αριθμό παροχή.

-Θα επιλέξουν το ακίνητο που πρέπει να διορθωθεί και θα προσθέσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα. Θα ζητηθούν από τον ενδιαφερόμενους στοιχεία επικοινωνίας (email) και τηλέφωνο επικοινωνίας εφόσον χρειαστούν.

-Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τη δήλωση πατώντας το κουμπί “Υποβολή”.

Πηγή: dikaiologitika.gr

BLOG >>